INOVAȚII ÎN ANTREPRENORIATUL EDUCAȚIONAL - Florin Somodi
MADALINA HODOROG

INOVAȚII ÎN ANTREPRENORIATUL EDUCAȚIONAL

Mădălina Hodorog a fondat și dezvoltă un un business în domeniul antreprenoriatului educațional. Proiectul ReImagine Education promovează educația altfel prin construcția de concepte de training corporate sau pentru tineri studenți, având la bază educația experiențială dar și prin strategiile de business și comunicare dezvoltate pentru companiile care activează în zona de educație sau au această componentă în viziunea lor.

Am discutat cu Mădălina cum derulează un astfel de business în aceasta perioadă, pornind de la momentul din urmă cu 2 ani când i-am fost coach în cadrul unui proiect european care încuraja antreprenori și manageri să pună accent pe inovație și  planificare strategică. 

Acela, a fost momentul care a ajutat-o să aibă mai multă încredere în viziunea sa, să înțeleagă ce înseamnă să formulezi o buna viziune personală și de business și să faci o strategie și un plan de acțiune pe 5 ani. 

De ce formularea unei viziuni și trasarea unei strategii de business nu sunt doar vorbe goale în cazul ei?

Au trecut 2 ani și eu sunt pe direcția bună. Fac exact ce mi-am propus: ofer o gură de aer proaspăt pentru educație. M-ai ajutat să îmi formulez viziunea de business și să-mi gândesc produsele: sesiunile de training pentru studenți, pentru profesori, consultanța pentru companii.Toată claritatea mi-a venit din planificare strategică! În situații de incertitudine precum acest Covid19, e momentul să te întorci la viziune, la strategie. Să afli ce poți să adaptezi mai bine la acest context’, spune Mădălina.

Cum face antreprenoriat în zona educațională?

Mădălina vine din domeniul organizării de evenimente pentru diverse comunități de antreprenori unde a avut ocazia să înțeleagă nevoile acestora legate de angajați și predând la FSPAC, înțelege și nevoile studenților și ale profesorilor de a se adapta la actualele cerințe ale pieței muncii. Propune o soluție care acoperă toate aceste nevoi într-un program integrat.

Cum inovează în domeniul educațional?

Acolo unde statul, ministerele, par că nu conduc educația spre o întâlnire reală cu nevoile pieței muncii, Mădălina și partenerul ei Călin Crețu, aduc Programul Future.  Cei doi inovează prin dezvoltarea unui concept fusion education ce reunește trei stakeholders ai pieței muncii: companii, studenți și profesori, acoperind astfel o nevoie pe care alți furnizori o ignoră fie o acoperă doar parțial.

Prin traininguri interactive cu studenții, îi ajuta să îsi găsească direcția de cariera  și să-și dezvolte competențele soft (comunicare, lucru în echipă, adaptare la viitoarele organizații din care vor face parte. 

Pe de cealaltă parte, livrează traininguri personalizate pentru diverse colective de profesori de liceu și de facultate, pe care îi ajută să înțeleagă cerințele pieței muncii și nevoile mai specifice ale companiilor legate de viitorii angajați tineri, învățându-i pe aceștia metode și instrumente interactive de învățare de informală pe care actualele generații le preferă. Profesorii beneficiază și de învățare și instrumente prin care pot aduce online materia care de obicei o livrau în sălile de curs, ajutându-i astfel să se adapteze la condițiile de predare în perioada pandemiei.

Future este programul pe care Madalina îl vinde companiilor care înțeleg să investească în viitorii angajați, acum doar studenți, și în profesorii lor. 

Gura de aer proaspăt pe care o aduc vine prin joc, bună dispoziție și multă energie, componente care diferențiază Future pe piața de training.

Companiile care au cumparat până în prezent programul Future, sunt companii multinaționale din diverse domenii: industrie metalurgică și țevi precum Tenaris Silcotub, din industria IT precum Vertiv, sau din domeniul servicii pentru birouri precum Office Depot sau din aviația comercială precum Lufthansa.

Mai multe detalii puteți afla din înregistrarea audio/video sau pe pagina de Facebook și pe site-ul madalinahodorog.ro.