Clarificarea viziunii, misiunii și direcțiilor strategice de dezvoltare - Florin Somodi

Clarificarea viziunii, misiunii și direcțiilor strategice de dezvoltare

Argon Dental


Argon Dental România este o firmă înființată în anul 2016 în Cluj Napoca, fiind unic importator și distribuitor pe piața din România a brandului german Argon Medical Devices & Dental Implants.

 

Argon Dental România este recunoscut datorită produselor și serviciilor exclusive, care au la bază un sistem sigur de implant dentar, bazat pe soluții digitale integrate, consultanță și suport. Toate produsele Argon Group sunt proiectate, prelucrate și produse în Germania, oferind astfel o calitate garantată.

MISIUNEA, VIZIUNEA și claritatea DIRECȚIILOR STRATEGICE DE DEZVOLTARE a companiei, ca urmare a programului de coaching VISION 12 susținut de Florin Șomodi, a crescut considerabil atât stabilitatea financiară a firmei cât și cea a echipei.

Provocări și nevoi

Principalele 3 provocări pe care Argon Detal România le-a avut atunci când s-a înrolat în programul Vision 12 au fost:

  1. Lipsa viziunii și a misiunii clare asupra companiei și a direcțiilor de dezvoltare ale acesteia
  2. Lipsa definirii responsabilităților membrilor echipei
  3. Proiecte operaționale ineficiente pe fondul problemelor de la primele punctele.

 

Practic, lipsa clarității și a perspectivei pe termen lung asupra companiei, a întregii echipe, a generat dezechilibre în ce priveste comunicarea interna și externă cu impact direct asupra productivității muncii.  Când nu exista linii strategice definite si obiective clare, riscul de pierdere a echilibrului financiar, a resurselor materiale dar si a motivației angajaților se manifestă acut.

 

De asemenea, Argon Dental România a dezvoltat o strategie de marketing cuprinzătoare, ca urmare a programului VISION 12, ce are ca și scop vizibilitatea si participarea activa, atât în mediul online prin campanii de marketing, cât și în mediul offline prin organizarea cursurilor și training-urilor dedicate medicilor stomatologi pe piața de implantologie dentară din România.

Rezultate

Principalul câștig pe care Argon Dental România l-a dobândit ca urmare a  Programului Vison 12 în primele 6 luni, a fost CLARITATEA.

 

Concret, firma și-a definit cu acuratețe viziunea, misiunea și liniile strategice principale care vor sta la baza proiectelor viitoare, iar astfel întreaga echipă (angajați și asociați) a înțeles mult mai bine contextul și aspirațiile, având in acest context o bază mai clară pe care să-și prioritizeze zilnic activitățile.

 

Fără un sistem de priorități bine definit, o echipă nu poate să distingă diferența între sarcini esențiale și balast, iar energia și motivația se conusmă repede. Efectul ședințelor Vision 12 a fructificat competențele membrilor echipei Argon Dental urmărind o direcție unitară în management și layer-ul operațional.

 

Acțiuni pe care firma le-a urmat în timpul programului

Cu rol de facilitator în acțiunile de dezvoltare ale firmei, Florin a creat un cadru propice pentru dezbateri și întrebări-cheie, oferind in tot acest timp ghidaj si suport pentru clarificarea si claritatea problemelor întregii echipe.

 

Într-un mediu bine gândit și atent la detalii, întreaga echipă a avut timpul și condițiile necesare pentru a gândi în perspectivă, pentru a-și fixa organic direcțiile și pentru a înțelege care este importanța unei comunicări sănătoase între toți membrii acesteia.

 

Diagnoza organizațională, definirea viziunii și a misiunii, identificarea problemelor strategice, executive coachingul si consultanța acordată managementului  sunt livrabile și rezolvări aduse prin programul Vision 12 de Florin Șomodi (facilitator si busienss coach), în doar 6 luni de la începerea programului.

 

Experiența cu Argon Dental ne-a reîntărit convingerea că, atunci când există claritate, acțiunile și rezultatele vin de la sine iar resursele se așază.