TECHSYLVANIA merge mai departe. ONLINE! - Florin Somodi
vlad ciurca

TECHSYLVANIA merge mai departe. ONLINE!


Techsylvania este unul din cei mai vechi clienți ai mei, motiv pentru care l-am invitat pe Vlad să ne spună cum se adaptează la noile realități, cel mai de calitate eveniment de tech din Centrul și Estul Europei, găzduit la Cluj-Napoca.

Vlad Ciurcă este co-fondator Techsylvania alături de Oana Petruș. O evoluție în 6 ani ce marchează peste 3500 de participanți la ediția din 2019, plus o serie de speakeri de top, fondatori și investitori din industria tech din Europa și Statele Unite. Din familia de evenimente face parte și Codiax, un eveniment deep tech destinat programatorilor.

Ce măsuri ați fost nevoiți să luați?

Am fost nevoiți să regândim toate planurile și scenariile legate de continuarea activității de organizare evenimente. Am schimbat data inițială de iunie cu septembrie. Am păstrat comunicarea cu toți partenerii strategici, și ei susțin realizarea evenimentului. Am ținut legătura și cu speakerii. 

Ne mutăm online!

Ne-am uitat la oportunitatea pe care criza asta o generează pentru noi și am avut timp să ne gândim cum putem trece online toate evenimentele care noi le organizăm. Am avut aici în vedere în primul rând participanții și motivele pentru care ei participă de ani de zile la evenimentele noastre. Unii vin pentru partea de learning, inovație, alții pentru partea de interacțiune, pentru employer branding, business development. Asta ne-a revelat o oportunitate destul de bună pentru repoziționarea comunității și pentru lansarea unor inițiative virtuale. O buna parte din evenimentele noastre se pot derula de acum online.

De exemplu,  masa rotundă de succes, desfășurată săptămâna trecută online cu o serie de fondatori internaționali care lucrează activ la unele soluții privind coronavirus, de la device-uri de testare rapidă la platforme care urmăresc cum se răspândește acesta, la măsuri guvernamentale eficace ( de exemplu Taiwan, care a menținut la un nivel scăzut infectiile). 

Mizăm în continuare pe conținut!

Cei care vin la Techsylvania vin sa vada ultimele trenduri, companii relevante, oameni cu care sa interacționeze live. ‘’Nu credeam ca o sa am ocazia sa il vad live în Cluj pe fondatorul de la Ubuntu! spunea unul din participanți din anii trecuți.

Nu căutăm speakeri de profesie, ci experți fondatori care au dezvoltat companii de la câteva zeci de milioane, la miliarde de euro, investitori care administrează fonduri de milioane până la miliarde sau zeci de miliarde de dolari, experți de la companii de top gen Microsoft, Amazon Google, Twitter, Nvidia.

Cum au reactionat partenerii tradiționali ai Techsylvania?

Partenerii cu care avem o relație de mai mulți ani și am colaborat la mai multe ediții s-au arătat foarte deschisi la noile modalități de aborda evenimentul. Suntem plăcut surprinși că există în continuare susținere și mai ales încredere. 

În online poți atinge mai mulți participanți din mai multe țări. De exemplu, am avut anul trecut participanți din 40 de tari. Cum ar fi ca online să avem din 100 de tari?! 

Cred ca asta e foarte interesant pentru toți partenerii noștri!

Mai vin investitorii la Techsylvania?

Anul trecut am facilitat investiții de 100.000  de euro către câștigătorii de la secțiunea Startup Avalanche. Acum, totul depinde de context. Se observă o scădere a ritmului de investiții. Pentru cei care fac asta, este prioritar să fie atenți la portofoliul actual și cum îi pot susține. În funcție de resursele existente în cadrul fiecărui fond, unii sunt deschiși să facă investiții noi, (interes în special pe remote work și telemedicină) dar sunt și unele  fonduri care stau în expectativă. Vor să vadă care sunt noile oportunități. Managerii marilor fonduri sunt dependenți și de contributorii la acele fonduri. Deciziile pot să vina mai greu.

Dacă are cineva o idee buna? 

Doar dacă cineva are o idee validată și are deja încasări în creștere, este aproape de profitabilitate, se poate focusa pe găsirea de investitori.  Pentru start-up-urile care necesită mult research și dezvoltare, probabil sunt posibile doar întâlniri online pentru cunoaștere.

Facilităm relația cu investitorii

Sunt o serie de startup-uri cu care discutăm acum despre oportunitățile de finanțare. Unii mai au în continuare resurse și dezvoltă produse, dar sunt și startup-uri pe care încercăm să facilităm alte variante de investiții. Există disponibilitate din partea noastră pentru susținerea lor. Startup Avalanche e răspunsul nostru. Este un segment dedicat din Techsylvania celor curajoși și care au ceva de spus in tech. Acum facilitam întâlniri directe cu investitorii online. Ceea ce e până la urmă e mai câștigător pentru mulți față de participarea la evenimentul de tech unde poate nu reușești să discuți față în față cu investitorul vizat.

Comunicăm mesajele spre comunitate prin rețelele de socializare

Comunicarea noutăților spre comunitatea Techsylvania, se va realiza treptat În următoarele câteva săptămâni anunțăm mai multe inițiative pe care acum le pregătim și din punct de vedere tehnic, astfel încât să fie compatibile și online.